Järvamaad esindavad messil muuseumid

20.01.2006
Tänasest pühapäevani kestab Helsingis Põhjamaade suurim turismimess «Matka 2006», kus Järvamaad esindavad kohalikud muuseumid.

Paide turismiinfokeskuse infokonsultant Piret Sihver ütles, et Järvamaa muuseumid on esindatud, nii et polegi häda, kui muud turismiasutused eemale jäävad. «Turistil ju vahet ei ole – tema otsib objekti ja elamust, mitte maakonda,» põhjendas ta.

Helsingi turismimessil on Järvamaa käinud viimased viis aastat, aga varem Põhja–Eestiga ühise laua taga, nüüd koos Eesti muuseumide ühendusega. «Messil osaleda on suhteliselt kallis ja teised huvi ei avaldanud, läksidki seekord ainult muuseumid,» ütles Sihver.

Sihver märkis, et eelmistel aastatel on lisaks muuseumidele käinud ka Jäneda rahvas, aga nemad kuuluvad nüüd Lääne–Virumaa koosseisu. «Veel on olnud linnad, aga nemad ei olnud seekord huvitatud,» lisas ta.

Sihveri meelest tuleks messil kindlasti käia, sest see värskendab otsesidemeid ja toob esindatud objektidele inimesi juurde.

Järvamaa muuseumi direktor Tiiu Saarist ütles, et juba eelmisel aastal läksid Eesti muuseumid välja ühisesindusega ja et see meeldis nii külastajatele kui muuseumidele, otsustati tava jätkata. «Järvamaa muuseumidest on messil esindatud Järvamaa muuseum, Eesti piimandusmuuseum, Eesti ringhäälingumuuseum ja Türi muuseum, lisaks Vallitorn ja Kilplala,» tutvustas Saarist.

Huvitavamate meenetena nimetas Saarist Türi muuseumi uusi postkaarte ja Järvamaa muuseumi jalgsimatkakaarti läbi Paide.
Lisaks tutvustavad muuseume kalendrid, kruusid, voldikud ja muud meened ning video, mida aeg–ajalt külastajatele näidatakse.

Järva Teataja

Uudiste arhiiv