Astronoomialoenguga tähistatakse Taavet Rootsmäe 130. sünniaastapäeva

18.05.2015
19. mail kell 18.15 toimub Tartu tähetornis selle kevade viimane astronoomialoeng. Seekordse ettekande peab Tartu tähetorni juhataja Janet Laidla ning loeng on pühendatud kunagisele tähetorni juhi Taavet Rootsmäe 130. sünniaastapäevale.

1919. aastal Tartu tähetorni juhatajaks saanud Taavet Rootsmäe oli teadlane, õppejõud, administraator ja sellele kõigele lisaks ka viljakas teaduse populariseerija, kelle sulest ilmusid mitmed artiklid ja kooliõpikud. “Tema põhjalikult ettevalmistatud inspireerivate loengute saatel kasvas üles terve põlvkond astronoome,“ räägib Laidla.

„Põhjalikust administraatorist annab tunnistust materjali hulk, mis tema enda või tema aja kohta tähetornis säilinud on, seega oli väga raske valida ühte kitsast teemat, millele keskenduda,“ tunnistab ettekande autor.

„Kindlasti ei saa tähetorni ajaloos nii olulise isiku 130. sünniaastapäev jääda ära märkimata, seega tuletame loengus meelde Rootsmäe laia tegevusringi ja keskendume pisut põhjalikumalt tema kirjalikule suhtlusele välismaailmaga.“

Astronoomialoengutel osalemine on kõikidele huvilistele tasuta.

Lisainfo:
Janet Laidla
Tartu tähetorni juhataja
tel 5296113
janet.laidla@ut.ee
www.tahetorn.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv