Hullu Teadlase maikuu eksperimendid on pühendatud helidele, salakirjale, valgusele ja varjudele, orienteerumisele ning rakkudele ja DNA-le

04.05.2015
Igal laupäeval kell 11 ootab Hull Teadlane kõiki suuri ja väikeseid põnevatele eksperimendihommikutele. 2., 9., 23. ja 30. mai eksperimendihommikud toimuvad Tartu Ülikooli muuseumis asuvas Hullu Teadlase kabinetis, 16. mail on aga kõik oodatud eksperimente uudistama Tartu tähetorni.


2. mail on teemaks helid ja kuulmine. Saame teada, kuidas töötavad meie kõrvad. Uurime, miks inimene kõiki helisid ei kuule. Tekitame ise lihtsate vahenditega naljakaid ja hirmutavaid helisid.


9. mail kirjutame salakirja emale. Õpime erinevaid salakirja võtteid ja uurime kirjamärke, millega saab infot edastada. Paneme kõik emadepäeva soovid kirja nõnda, et emadel oleks nuputamist.

16. mail räägime valgusest ja varjudest. Tartu tähetornis toimuval eksperimendil uurime, kuidas liigub valgus ja tutvume päikesevarjutuse teemaliste müütidega. Avastame varjuteatrit ja õpime ise varjudega erinevaid kujusid tegema.

23. mail on teemaks orienteerumine. Saame teada, kuidas töötab kompass. Õpime loodusmärkide ja kaardi abil Toomemäel orienteeruma.

30. mai uurime ka rakku ja DNA-d. Uurime, mis on rakk ja DNA ning proovime ise kiivist DNA-d eraldada.

Kõige suurematel Hullu Teadlase sõpradel on võimalik lisaks üksikpiletile osta eksperimendihommikule ka 10 korra ning aastapileteid, mis maksavad vastavalt 12 € ja 25 €. Eksperimendihommiku ühekordne külastus maksab kõigile 2 €.

Lisainfo: muuseum.ut.ee / hullteadlane.ut.ee / hull.teadlane@ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv